Salsa

"Salsa" is een verzamelnaam voor verschillende soorten muziek en dans, zoals bijvoorbeeld merengue en bachata. Salsa is ook de naam die wordt gegeven aan de vorlijke, opzwepende muziek die je het meeste hoort op salsafeestjes. De bekendste stijl is waarschijnlijk de Cubaanse stijl. Hierop zal in de lessen dan ook de nadruk liggen, maar ook de andere stijlen worden niet vergeten.

Verderop in de cursus zal de aandacht gaan naar de L.A. style: een Amerikaanse stroming die vooral is beïnvloed door het stijldansen. Het belangrijkste in de cursus blijft naast het plezier in het dansen en het opdoen van sociale contacten vooral het gevoel dat je elke les weer iets nieuws hebt geleerd!

The Blue Toes biedt salsalessen aan voor beginners en gevorderden. Kijk voor de tijden en locatie van de lessen in het rooster. Voor alle groepen geldt dat de eerste twee lessen gratis proeflessen zijn. Mocht je dus niet precies weten wat je niveau is, kom dan bij de eerste lessen langs om te kijken in welke groep jij je het meeste thuis voelt.

Het hele jaar door worden cursussen gegeven. De cursussen duren 15 lessen. Alle salsalessen zijn onder begeleiding van een professionele docent.

Geen danspartner?

Bij salsa wordt veel gewisseld en heb je geen vaste danspartner. Soms zijn er niet evenveel dames als heren. Het kan dus zijn dat je flexibel moet zijn door bijvoorbeeld de passen van de ander te leren.

Agenda

Show full calandar

 • Spelletjesavond

  20:30 - Online

 • Real-life les!

  19:00 - ACLO Sportcentrum

 • Real-life les!

  19:00 - ACLO Sportcentrum

 • Real-life les!

  19:00 - ACLO Sportcentrum

Images

Go to gallery Blue toes sidebar 1 Blue toes sidebar 2 Blue toes sidebar 3

Sponsors