De dansleiding

Stijldansen

Aclo cursus/Sprint beginners: Wisselende docenten

Beginners A: Tim de Groot en Florélie Rogier

Beginners B: Margriet Vegter en Ruby Dijk

Gevorderd 1: Ylse Wierda en Matthijs Spaan

Gevorderd 2: Lisette Stam en Daniël Lourens

Gevorderd 3 en Wedstrijdtraining: Etiënne Hoogstraten en Anneke Poort

Techniekles Wisselende (gast)docenten

Demoteamtraining: Jeffrey en Ilona

Salsa

Beginners A Lisette Stam en Chakir Bouziane

Beginners B: Loes Holleboom en Klodia Saado

Demoteamtraining en Gevorderd: Marloes van der Ark


Stijldansen

Interne docenten

Astrid van den Hoogen

Hoihoi, ik ben Astrid van den Hoogen, dansfanaat. Ik werk mezelf met mijn baan als arts in de nesten door (te) veel met mijn hobby bezig te zijn. Ik heb voorafgaand aan mijn lidmaatschap bij de Blue Toes even gedanst in Wijchen, nog bij mijn ouders thuis. Maar mijn dansloopbaan begon toch pas echt bij deze gezellige vereniging, waar ik vijf jaar geleden in gevorderd 1 instroomde. Inmiddels dans ik zelf geen lesgroep meer maar ben ik vooral actief op de wedstrijdvloer met Idsert Timmer. Ik geef nu alweer voor het derde jaar les hier bij de Blue Toes, dit jaar beginners B en gevorderd 1, waar ik ontzettend van geniet. Daarnaast ben ik actief als wedstrijdcoördinator en zit ik in de GalaCie. Kortom, je kunt niet genoeg dansen in je leven hebben, ik raad iedereen aan altijd méér en meer met dansen bezig te zijn, daar word je blij van!


Daniël Lourens

Hiya! Mijn naam is Daniël Lourens en samen met Susanne geef ik dit jaar Beginners A. Ik ben student Toegepaste Sociale Psychologie, maar veel liever verspil ik mijn tijd aan dansen. Alles moet er ruimte voor maken! Dit is mijn zesde jaar stijldansen en vanaf het begin geniet ik van elke stap. Ik dans nu twee jaar met Susanne en we zijn meteen actief wedstrijden gaan dansen. Dit gaat erg leuk! Zelf vind ik het belangrijk dat het dansen clean is. Ik mag graag tot in de puntjes weten hoe elke pas in elkaar steekt. De beheersing ervan zorgt er niet alleen voor dat het er makkelijker uitziet, het wordt er ook bijna altijd echt makkelijker van! Nu is het aanleren hiervan soms juist weer vrij uitdagend, dus dat is lekker tegenstrijdig. Ik hou van de uitdaging. Stel in de les ook vooral lekker lastige vragen. Zolang het plezier er maar niet voor wijkt! Verder dans ik in het demoteam en ben ik voorzitter van de MuziekCommissie. Voor mijn plezier mag ik graag gitaar spelen, spelletjes doen en lekker borrelen. Het is ook vrij lastig om mij bij een Blue Toes-activiteit niet tegen te komen, want naast het dansen geniet ik van de gezelligheid van deze leuke vereniging en nog leukere mensen. Het heeft gemaakt dat ik me hier zo welkom voel en me heb kunnen ontwikkelen tot enthousiaste stijldanser. Dat gun ik natuurlijk iedereen, en het is dan ook met veel plezier dat ik dit in onze lessen aan jullie mag overbrengen!


Djurre de Boer

Hey, Ik ben Djurre de Boer en ik ben verslaafd aan dansen. Dit jaar geef ik Gevorderd 1 samen met Astrid. Ik dans al heel wat jaren, al sinds september 2004. En sinds 2015 bij de Blue Toes. En in die jaren heb ik heel wat verschillende stijlen gedaan maar ben altijd weer terug gekomen bij ballroom en latin. Ik dans nog regelmatig met veel plezier wedstrijden, en ben regelmatig te vinden op dansavonden. Als je ooit vragen hebt, stel die gerust.


Lisette Stam

Hallo allemaal. Mijn naam is Lisette, ik ben 25 jaar en dans sinds 2016 bij de Toes. Ik begon hier aanvankelijk als salsa danseres nadat ik de aclocursus wel zo leuk vond dat ik nog graag meer wou leren. Na een halfjaar was het voor mij wel duidelijk dat ik dansen zo geweldig vond dat ik er ook gelijk de sprintcursus stijldansen naast ben gaan doen. Nu inmiddels 6 jaar later dans ik actief wedstrijden stijldansen met mijn danspartner Chakir. En voor iedereen die ook graag die opstap wil maken ben ik daarnaast ook Wedstrijdcoördinator. Verder zit ik ook in beide demoteam. Daarnaast heb ik het Europees toernooi voor dansende studenten georganiseerd, en zit ik in het bestuur voor de Nederlandse versie (NTDS Groningen 2023!!). Ook binnen salsa ben ik actief gebleven door ook hierin les te geven. Daarnaast geef ik dit jaar ook gevorderd 1 en hoop ik meer mensen net zo enthousiast te maken voor dansen als dat ik dat ben.


Matthijs Spaan

Hallo, ik ben Matthijs Spaan en ben nu 31 jaar. Ik dans nu zo'n 6 jaar (met een tussenjaartje) en vanaf de eerste paar lessen wist ik dat dit mijn nieuwe lievelings hobby zou worden. Op dit moment geef ik les aan de beginners op de vrijdag samen met Margriet, waar je me regelmatig springend en dansend door de zaal kunt zien gaan. Ik probeer met mijn lessen voornamelijk ervoor te zorgen dat mensen plezier beleven in het dansen en hou het daarom lekker luchtig. Techniek is natuurlijk ook heel belangrijk, maar dat komt vanzelf zolang je het maar leuk hebt!


Ylse Wierda

Ik ben Ylse Wierda, lerares in moderne technieken en een ontzettende dansfanaat. In 2017 heb ik bij de ACLO een salsa cursus gevolgd, waarna vele salsa feestjes volgden. Echter had ik geen idee dat er een hele vereniging achter deze salsalessen zat. Tijdens een salsales had ik mij per ongeluk opgegeven voor een running dinner van The Blue Toes. Ik kende helemaal niemand van alle mensen die bij het running dinner waren. Maar zoals The Blue Toes mensen bekend staan zal iedereen hartelijk worden ontvangen en voel je je snel thuis. Die mensen van het running dinner bevielen mij wel. Sindsdien ben ik gaan stijldansen en heb ik allerlei commissies gedaan. In 2020 kreeg ik de eer om mij te voegen bij de dansleiding, hier hoop ik nog een mooie tijd mij te mogen inzetten voor leuke en leerzame lessen aan leden. Tot snel in de lessen of bij activiteiten!


Florélie Rogier


Externe Docenten

Anneke Poort

Sinds 2009 dans ik met Etienne. Met voorgaande danspartners heb ik ook latin-ervaring, maar met Etienne heb ik me gericht op de Standaard. Wij zijn begonnen bij de NADB-wedstrijden en in 2011 zijn wij gepromoveerd naar de Hoofdklasse, hoogste klasse van de NADB. In 2012 zijn wij ook bij de WDC (Dutch AL) gaan dansen. Hier kwamen wij uit voor de Masterclass en behoorden tot de vaste top 3 van Nederland. In januari 2018 zijn wij overgestapt naar de Professionals.
Sinds 2017 geven wij les aan Gevorderd 3 en Vergevorderd. Superenthousiaste dansers en leergierig. Een combinatie van choreo en techniek willen wij onze groepen laten verbeteren.
Mijn dansslogan is ‘just do it’. Klinkt makkelijk, maar het valt soms best tegen. Mijn favoriete dans is de Tango. Compacte en strakke beweging met ook ademmomenten vind ik erg mooi en fijn om te dansen.


Etiënne Hoogstraten

Als 9-jarig jochie begon ik met dansen en ging ik ook gelijk het wedstrijdcircuit in, in de klasse 9 tot 12 jaar bij de NADB, niet wetende dat ik 22 dansseizoenen verder nu hier in Groningen les zou geven en als actieve Professional EK's en WK's voor Nederland zou dansen. Ik ben van mening dat het wedstrijddansen om 2 dingen draait: techniek en performance. Het verschil daarin is dat je de techniek traint met je hersenen, en de performance train je met je hart. Je hebt beide nodig voor de ultieme dansbeleving.


Salsa

Interne docenten


Chakir Bouziane

Hoi! Ik ben Chakir. Sinds een paar jaar werk ik als ICTer in het ziekenhuis. Na door een sparringspartner mee te zijn gesleept naar een cursus salsa in 2013, ben ik blijven hangen door de gezellige sfeer. Begin 2014 ben ik ook begonnen met stijldansen, daarnaast doe ik al een aantal jaren mee met het demoteam stijldansen en nu ook met het demoteam salsa. In de loop der jaren ben ik steeds actiever in de vereniging geworden, beginnend met 2 jaar AC, bestuur en in 2019 de organisatie van ETDS in Groningen. Momenteel zit ik in de RVA, de Wegcie en de NTDScie. Ik ben enkele jaren geleden begonnen met het geven van de workshops voor salsa en bachata voor de vereniging, wat enorm goed beviel en waar steeds meer vraag naar kwam. Het is erg fijn om veel mensen uit de workshops later terug in de vereniging te zien lessen en tijdens de salsafeestjes te zien dansen. Ik hoop dan ook iets te hebben bijgedragen in het enthousiasme van deze mensen voor het (salsa)dansen. Mijn danspartner en ik geven dit jaar les aan salsa 1c, wat weer een leuke uitbreiding is van deze uit de hand gelopen hobby!


Lisette Stam

Hallo allemaal. Mijn naam is Lisette, ik ben 24 jaar en dans sinds 2016 bij de Toes. Ik begon hier aanvankelijk als salsa danseres nadat ik de aclocursus wel zo leuk vond dat ik nog graag meer wou leren. Na een halfjaar was het voor mij wel duidelijk dat ik dansen wel zo leuk vond dat ik er ook gelijk de sprintcursus stijldansen naast ben gaan doen. Nu inmiddels 5 jaar later dans ik actief wedstrijden stijldansen met mijn danspartner Chakir. En voor iedereen die ook graag die opstap wil maken ben ik daarnaast ook Wedstrijdcoördinator. Verder zit ik ook in het demoteam. Daarnaast heb ik het Europees toernooi voor dansende studenten georganiseerd, en zit ik in het bestuur voor de Nederlandse versie (NTDS Groningen 2023!!). Ik ben, naast al dat stijldansen, ook actief salsa blijven volgen, na eerst 2 jaar als volger de les te hebben gevolgd, heb ik ook alle groepen als leider gevolgd. Ik ga dit jaar de salsa 1C geven en hoop hiermee mijn salsakennis aan nieuwe enthousiastelingen over te brengen. Het belangrijkste van salsa is de gezelligheid en de vele feestjes, en gelukkig kun je, met alleen de basispassen uit de eerste twee lessen, al naar alle salsafeestjes in Groningen, hier hoop ik mijn leerlingen dan natuurlijk ook terug te zien.


Loes Holleboom

2022-10-16 20_15_32.255+0200~2.jpg

Hoi hoi, ik ben Loes en ben 25 jaar. Ik dans sinds 2018 bij de vereniging en ben toen tegelijk met salsa en stijldansen begonnen. Ik heb vroeger jazzballet/streetdance gedaan en daarna ging ik zumba doen bij een dansschool waar ze ook stijldansen gaven. Pas 3 jaar na het begin van mijn studie heb ik toch de stap gezet om me aan te melden voor stijldansen en salsa en ben er sindsdien niet meer mee gestopt. Ik assisteer nu bij de salsa lessen die door John gegeven worden, ben een van de salsa workshopdocenten, geef samen met Chakir de salsa beginners B lessen en zit in het salsa demoteam waar ik ook democoördinator van ben. Verder qua stijldansen dans ik Gevorderd 3 met mijn vaste danspartner Tom waar ik ook af en toe wedstrijden mee dans. Ik hoop je te zien op een salsa feestje, op een Blue Toes dansavond of in een van de lessen!


Klodia Saado

Salsa foto 3.jpg

Hallo allemaal, ik ben klodia en geef dit sinds dit jaar salsa beginners. Mijn danscarrière is begonnen op de middelbare school. Daar heb ik mijn eerste salsa pasjes geleerd van Marloes. Tijdens het studeren ben ik samen met een vriendin begonnen met een ACLO cursus salsa en ben via de cursus bij de Toes ingestroomd. Vanaf dat moment ben ik niet meer gestopt met dansen. Na een aantal jaar zelf lessen gedanst te hebben ben ik assistente geworden in de lessen van John en later in de lessen van Omri. Naast het assisteren gaf ik ook workshops binnen en buiten de vereniging. Dit deed mij beseffen dat ik het lesgeven erg leuk vind. Nu geef ik zelf les (zelf nooit gedacht dat dit zou gebeuren). Ik geniet er erg van en hoop dat mensen in de les het net zo leuk vinden. Tot in de lessen en op de dansvloer!


Externe docenten

Marloes van der Ark

IdsertTimmer_danceteacherspage.jpg

Agenda

Show full calandar

No agenda items found

Images

Go to gallery Blue toes sidebar 1 Blue toes sidebar 2 Blue toes sidebar 3

Sponsors