De dansleiding

Stijldansen

Aclo cursus/Sprint beginners: Wisselende docenten

Beginners A: Tim de Groot en Florélie Rogier

Beginners B: Margriet Vegter en Ruby Dijk

Gevorderd 1: Ylse Wierda en Matthijs Spaan

Gevorderd 2: Lisette Stam en Daniël Lourens

Gevorderd 3 en Wedstrijdtraining: Etiënne Hoogstraten en Anneke Poort

Techniekles Wisselende (gast)docenten

Demoteamtraining: Jeffrey en Ilona

Salsa

Beginners A Lisette Stam en Chakir Bouziane

Beginners B: Loes Holleboom en Klodia Saado

Demoteamtraining en Gevorderd: Marloes van der Ark


Stijldansen

Interne docenten

Daniël Lourens

Hiya! Mijn naam is Daniël Lourens en samen met Susanne geef ik dit jaar Beginners A. Ik ben student Toegepaste Sociale Psychologie, maar veel liever verspil ik mijn tijd aan dansen. Alles moet er ruimte voor maken! Dit is mijn zesde jaar stijldansen en vanaf het begin geniet ik van elke stap. Ik dans nu twee jaar met Susanne en we zijn meteen actief wedstrijden gaan dansen. Dit gaat erg leuk! Zelf vind ik het belangrijk dat het dansen clean is. Ik mag graag tot in de puntjes weten hoe elke pas in elkaar steekt. De beheersing ervan zorgt er niet alleen voor dat het er makkelijker uitziet, het wordt er ook bijna altijd echt makkelijker van! Nu is het aanleren hiervan soms juist weer vrij uitdagend, dus dat is lekker tegenstrijdig. Ik hou van de uitdaging. Stel in de les ook vooral lekker lastige vragen. Zolang het plezier er maar niet voor wijkt! Verder dans ik in het demoteam en ben ik voorzitter van de MuziekCommissie. Voor mijn plezier mag ik graag gitaar spelen, spelletjes doen en lekker borrelen. Het is ook vrij lastig om mij bij een Blue Toes-activiteit niet tegen te komen, want naast het dansen geniet ik van de gezelligheid van deze leuke vereniging en nog leukere mensen. Het heeft gemaakt dat ik me hier zo welkom voel en me heb kunnen ontwikkelen tot enthousiaste stijldanser. Dat gun ik natuurlijk iedereen, en het is dan ook met veel plezier dat ik dit in onze lessen aan jullie mag overbrengen!


Djurre de Boer

Hey, Ik ben Djurre de Boer en ik ben verslaafd aan dansen. Dit jaar geef ik Gevorderd 1 samen met Astrid. Ik dans al heel wat jaren, al sinds september 2004. En sinds 2015 bij de Blue Toes. En in die jaren heb ik heel wat verschillende stijlen gedaan maar ben altijd weer terug gekomen bij ballroom en latin. Ik dans nog regelmatig met veel plezier wedstrijden, en ben regelmatig te vinden op dansavonden. Als je ooit vragen hebt, stel die gerust.


Lisette Stam

Hallo allemaal. Mijn naam is Lisette. Zelf dans ik al sinds 2016 bij de vereniging. Ik begon hier aanvankelijk als salsa danseres, nadat ik de aclocursus wel zo leuk vond dat ik nog graag meer wou leren. Na een halfjaar was het voor mij wel duidelijk dat ik dansen wel zo leuk vond dat ik er ook gelijk de sprintcursus stijldansen naast ben gaan doen. Nu zijn we inmiddels een aantal jaar verder en dans ik actief wedstrijden met Chakir. Naast het lesgeven zit ik ook in beide demoteams. Naast het volgen heb ik ook meerdere groepen als leider gevolgd, wat mij erg helpt met het lesgeven. Ook zul je me, als het lot het toelaat, op elk XTDS wel vinden. Ik heb dit ballroom evenement al 2 x mogen organiseren en het is de perfecte plek om zo veel mogelijk dansjes te doen met zo veel mogelijk mensen. Misschien ook met jou?


Matthijs Spaan

Hallo, ik ben Matthijs Spaan en ben nu 31 jaar. Ik dans nu zo'n 6 jaar (met een tussenjaartje) en vanaf de eerste paar lessen wist ik dat dit mijn nieuwe lievelings hobby zou worden. Op dit moment geef ik les aan de beginners op de vrijdag samen met Margriet, waar je me regelmatig springend en dansend door de zaal kunt zien gaan. Ik probeer met mijn lessen voornamelijk ervoor te zorgen dat mensen plezier beleven in het dansen en hou het daarom lekker luchtig. Techniek is natuurlijk ook heel belangrijk, maar dat komt vanzelf zolang je het maar leuk hebt!


Ylse Wierda

Ik ben Ylse Wierda, lerares in moderne technieken en een ontzettende dansfanaat. In 2017 heb ik bij de ACLO een salsa cursus gevolgd, waarna vele salsa feestjes volgden. Echter had ik geen idee dat er een hele vereniging achter deze salsalessen zat. Tijdens een salsales had ik mij per ongeluk opgegeven voor een running dinner van The Blue Toes. Ik kende helemaal niemand van alle mensen die bij het running dinner waren. Maar zoals The Blue Toes mensen bekend staan zal iedereen hartelijk worden ontvangen en voel je je snel thuis. Die mensen van het running dinner bevielen mij wel. Sindsdien ben ik gaan stijldansen en heb ik allerlei commissies gedaan. In 2020 kreeg ik de eer om mij te voegen bij de dansleiding, hier hoop ik nog een mooie tijd mij te mogen inzetten voor leuke en leerzame lessen aan leden. Tot snel in de lessen of bij activiteiten!


Florélie Rogier


Externe Docenten

Anneke Poort

Sinds 2009 dans ik met Etienne. Met voorgaande danspartners heb ik ook latin-ervaring, maar met Etienne heb ik me gericht op de Standaard. Wij zijn begonnen bij de NADB-wedstrijden en in 2011 zijn wij gepromoveerd naar de Hoofdklasse, hoogste klasse van de NADB. In 2012 zijn wij ook bij de WDC (Dutch AL) gaan dansen. Hier kwamen wij uit voor de Masterclass en behoorden tot de vaste top 3 van Nederland. In januari 2018 zijn wij overgestapt naar de Professionals.
Sinds 2017 geven wij les aan Gevorderd 3 en Vergevorderd. Superenthousiaste dansers en leergierig. Een combinatie van choreo en techniek willen wij onze groepen laten verbeteren.
Mijn dansslogan is ‘just do it’. Klinkt makkelijk, maar het valt soms best tegen. Mijn favoriete dans is de Tango. Compacte en strakke beweging met ook ademmomenten vind ik erg mooi en fijn om te dansen.


Etiënne Hoogstraten

Als 9-jarig jochie begon ik met dansen en ging ik ook gelijk het wedstrijdcircuit in, in de klasse 9 tot 12 jaar bij de NADB, niet wetende dat ik 22 dansseizoenen verder nu hier in Groningen les zou geven en als actieve Professional EK's en WK's voor Nederland zou dansen. Ik ben van mening dat het wedstrijddansen om 2 dingen draait: techniek en performance. Het verschil daarin is dat je de techniek traint met je hersenen, en de performance train je met je hart. Je hebt beide nodig voor de ultieme dansbeleving.


Salsa

Interne docenten


Chakir Bouziane

Hoi! Ik ben Chakir. Ik werk sinds een paar jaar als IT-specialist in een ziekenhuis. Nadat ik in 2013 door een sparringpartner werd meegesleurd voor een salsacursus, bleef ik vanwege de leuke sfeer. Ik ben in 2014 begonnen met de sprint-ballroomcursus, ben 2 jaar later bij het demoteam gekomen en bij het salsa-demoteam toen deze werd opgericht. In die jaren werd ik steeds actiever, beginnend met 2 jaar AC, wegcie, raad van advies tot 2023 en in het bestuur van het ETDS 2019 en NTDS 2023 in Groningen. Op dit moment ben ik voorzitter van de salsa dansdocenten. Een paar jaar geleden ben ik begonnen met het geven van de workshops salsa en bachata voor de Blue Toes, wat ik erg leuk vond en steeds meer vraag voor was. Het is erg fijn om mensen terug te zien op de feesten na de lessen en workshops en ze met plezier te zien dansen. Ik hoop dat ik heb bijgedragen aan dat enthousiasme voor (salsa)dansen. Ik geef al een paar jaar salsales en hoop dat nog een tijdje te blijven doen!


Lisette Stam

Hallo allemaal. Mijn naam is Lisette. Zelf dans ik al sinds 2016 bij de vereniging. Ik begon hier aanvankelijk als salsa danseres, nadat ik de aclocursus wel zo leuk vond dat ik nog graag meer wou leren. Na een halfjaar was het voor mij wel duidelijk dat ik dansen wel zo leuk vond dat ik er ook gelijk de sprintcursus stijldansen naast ben gaan doen. Nu zijn we inmiddels een aantal jaar verder en dans ik actief wedstrijden met Chakir. Naast het lesgeven zit ik ook in beide demoteams. Naast het volgen heb ik ook meerdere groepen als leider gevolgd, wat mij erg helpt met het lesgeven. Het belangrijkste van salsa is de gezelligheid en de vele feestjes. Gelukkig kun je met 1 les hier al goed uit de voeten komen en zijn er genoeg feestjes te vinden rondom Groningen. Ik zie jullie daar.


Klodia Saado

Salsa foto 3.jpg

Hallo allemaal, ik ben klodia en geef dit sinds dit jaar salsa beginners. Mijn danscarrière is begonnen op de middelbare school. Daar heb ik mijn eerste salsa pasjes geleerd van Marloes. Tijdens het studeren ben ik samen met een vriendin begonnen met een ACLO cursus salsa en ben via de cursus bij de Toes ingestroomd. Vanaf dat moment ben ik niet meer gestopt met dansen. Na een aantal jaar zelf lessen gedanst te hebben ben ik assistente geworden in de lessen van John en later in de lessen van Omri. Naast het assisteren gaf ik ook workshops binnen en buiten de vereniging. Dit deed mij beseffen dat ik het lesgeven erg leuk vind. Nu geef ik zelf les (zelf nooit gedacht dat dit zou gebeuren). Ik geniet er erg van en hoop dat mensen in de les het net zo leuk vinden. Tot in de lessen en op de dansvloer!


Loes Holleboom

2022-10-16 20_15_32.255+0200~2.jpg

Hoi hoi, ik ben Loes en ben 25 jaar. Ik dans sinds 2018 bij de vereniging en ben toen tegelijk met salsa en stijldansen begonnen. Ik heb vroeger jazzballet/streetdance gedaan en daarna ging ik zumba doen bij een dansschool waar ze ook stijldansen gaven. Pas 3 jaar na het begin van mijn studie heb ik toch de stap gezet om me aan te melden voor stijldansen en salsa en ben er sindsdien niet meer mee gestopt. Ik assisteer nu bij de salsa lessen die door John gegeven worden, ben een van de salsa workshopdocenten, geef samen met Chakir de salsa beginners B lessen en zit in het salsa demoteam waar ik ook democoördinator van ben. Verder qua stijldansen dans ik Gevorderd 3 met mijn vaste danspartner Tom waar ik ook af en toe wedstrijden mee dans. Ik hoop je te zien op een salsa feestje, op een Blue Toes dansavond of in een van de lessen!


Externe docenten

Marloes van der Ark

IdsertTimmer_danceteacherspage.jpg

Agenda

Show full calandar

  • Afdansen

    18:15 - Login to see the location

  • ALV

    19:00 - Login to see the location

Images

Go to gallery Blue toes sidebar 1 Blue toes sidebar 2 Blue toes sidebar 3

Sponsors