De dansleiding

Stijldansen

Sprintbeginners: Djurre de Boer en Ylse Wierda

Beginners A: Djurre de Boer en Ylse Wierda

Beginners B: Idsert Timmer en Neele Kruijsse

Beginners C: Matthijs Spaan en Kim Wastenecker

Gevorderd 1A: Matthijs Slaghekke en Helena Vis

Gevorderd 1B: Steven Reijntjes en Helena Vis

Gevorderd 2A en 2B: Daniël Lourens, Susanne Dijkstra en Astrid van den Hoogen

Gevorderd 3 en Vergevorderd: Etiënne Hoogstraten en Anneke Poort

Techniekles en Demoteamtraining: Marcus van Teijlingen

Salsa

Salsa 1 t/m 4 A: Omri Jerushalmi

Salsa 1 t/m 4 B: John de Vries

Salsa 1 C: Chakir Bouziane en Lisette Stam

Demoteamtraining: Karin van Caspel


Stijldansen

Interne docenten

Astrid van den Hoogen

Hoihoi, ik ben Astrid van den Hoogen, dansfanaat. Ik werk mezelf met mijn baan als arts in de nesten door (te) veel met mijn hobby bezig te zijn. Ik heb voorafgaand aan mijn lidmaatschap bij de Blue Toes even gedanst in Wijchen, nog bij mijn ouders thuis. Maar mijn dansloopbaan begon toch pas echt bij deze gezellige vereniging, waar ik vijf jaar geleden in gevorderd 1 instroomde. Inmiddels dans ik zelf geen lesgroep meer maar ben ik vooral actief op de wedstrijdvloer met Idsert Timmer. Ik geef nu alweer voor het derde jaar les hier bij de Blue Toes, dit jaar beginners B en gevorderd 1, waar ik ontzettend van geniet. Daarnaast ben ik actief als wedstrijdcoördinator en zit ik in de GalaCie. Kortom, je kunt niet genoeg dansen in je leven hebben, ik raad iedereen aan altijd méér en meer met dansen bezig te zijn, daar word je blij van!


Daniël Lourens

Hiya! Mijn naam is Daniël Lourens en samen met Susanne geef ik dit jaar Beginners A. Ik ben student Toegepaste Sociale Psychologie, maar veel liever verspil ik mijn tijd aan dansen. Alles moet er ruimte voor maken! Dit is mijn zesde jaar stijldansen en vanaf het begin geniet ik van elke stap. Ik dans nu twee jaar met Susanne en we zijn meteen actief wedstrijden gaan dansen. Dit gaat erg leuk! Zelf vind ik het belangrijk dat het dansen clean is. Ik mag graag tot in de puntjes weten hoe elke pas in elkaar steekt. De beheersing ervan zorgt er niet alleen voor dat het er makkelijker uitziet, het wordt er ook bijna altijd echt makkelijker van! Nu is het aanleren hiervan soms juist weer vrij uitdagend, dus dat is lekker tegenstrijdig. Ik hou van de uitdaging. Stel in de les ook vooral lekker lastige vragen. Zolang het plezier er maar niet voor wijkt! Verder dans ik in het demoteam en ben ik voorzitter van de MuziekCommissie. Voor mijn plezier mag ik graag gitaar spelen, spelletjes doen en lekker borrelen. Het is ook vrij lastig om mij bij een Blue Toes-activiteit niet tegen te komen, want naast het dansen geniet ik van de gezelligheid van deze leuke vereniging en nog leukere mensen. Het heeft gemaakt dat ik me hier zo welkom voel en me heb kunnen ontwikkelen tot enthousiaste stijldanser. Dat gun ik natuurlijk iedereen, en het is dan ook met veel plezier dat ik dit in onze lessen aan jullie mag overbrengen!


Djurre de Boer

Hey, Ik ben Djurre de Boer en ik ben verslaafd aan dansen. Dit jaar geef ik Gevorderd 1 samen met Astrid. Ik dans al heel wat jaren, al sinds september 2004. En sinds 2015 bij de Blue Toes. En in die jaren heb ik heel wat verschillende stijlen gedaan maar ben altijd weer terug gekomen bij ballroom en latin. Ik dans nog regelmatig met veel plezier wedstrijden, en ben regelmatig te vinden op dansavonden. Als je ooit vragen hebt, stel die gerust.


Helena Vis

Hallo! Ik ben Helena. Ik dans al zo'n beetje mijn hele leven en heb als kind klassiek ballet, jazz-ballet en show-musical ballet gedaan. Ik ben in 2008 begonnen met stijldansen bij de Blue Toes. Sinds 2010 geef ik ook les. Daarnaast dans ik ook af en toe salsa. Naast het dansen heb ik de afgelopen jaren heel wat rollen vervuld binnen de Blue Toes. Ik heb een jaar bestuur gedaan en heb in de fotocie, de AC, de Redakcie, de almanakcie, de NTDS-cie, de galacie, de Promocie en de Acquisicie gezeten, ik ben teamcaptain geweest en ik heb een aantal keer een trainingsweekend georganiseerd. Ik kan iedereen aanraden eens een commissie te doen of in ieder geval eens mee te doen aan de activiteiten.


Idsert Timmer


Kim Wastenecker

Hoi, ik ben Kim Wastenecker en 26 jaar. Samen met André Offringa en Jasmijn Tolsma geef ik gevorderd 2 op vrijdag les. Ik dans zelf nu zes jaar bij The Toes en ik heb inmiddels alle groepen een keer gevolgd, sommige ook als heer. Ook heb ik vele commissies gedaan, zoals de AC, Almakcie, Redakcie, RvA, wedstrijdcoördinator, maar ik heb ook jaren in het demoteam gezeten en ik ben penningmeester geweest in het bestuur. Ook ben ik actief geweest in het bestuur van het ETDS Groningen, wat in oktober 2019 was. Dansen doe ik al een hele tijd, op mijn zesde ben ik begonnen met streetdance. Op mijn dertiende ben ik begonnen met lesgeven in streetdance en drie jaar geleden voor het eerst in stijldansen. In het dagelijks leven geef ik wiskundeles aan havo en vwo bovenbouwklassen op het Wessel Gansfort in Groningen. Verder houd ik erg van spelletjes, puzzelen en creatief bezig zijn. Hopelijk tot in de les!


Matthijs Slaghekke

Mijn naam is Matthijs en ik ben 27 jaar. Ik heb aan de RuG de bachelor fiscale economie gedaan, gevolgd door een Master International business. Ik werk tegenwoordig in Leeuwarden als CDD-analist voor een grote verzekeraar. Mijn hobby's zijn lezen, gamen en natuurlijk stijldansen. Dit jaar geef ik de Beginners B groep les samen met Astrid. Daarnaast vervul ik nog een kleine rol als lid van de kascie. Als laatste ben ik ook nog lid van de Master Beren die de laatste paar edities van de pubquiz hebben verzorgd.


Neele Kruijsse

Hoi ik ben Neele, en vanaf dit jaar geef ik samen met Steven de Sprintbeginners! Ik dans inmiddels vier jaar bij de Toes en geniet al vanaf het eerste moment. Voordat ik bij de Toes kwam had ik een korte cursus stijldansen gevolgd en was meteen verkocht. Ik hou van alles wat met dansen te maken heeft, de muziek, de jurken…. en sinds ik bij de Toes zit vooral de mensen. Ik kan eerlijk zeggen dat ik in deze vereniging betere vrienden heb gevonden dan ik ooit had verwacht. Samen met mijn partner Matthijs dans ik de vergevorderd les, en ook sinds dit seizoen NADB-wedstrijden. Dit is superleuk, maar maakt mijn leven wel steeds moeilijker omdat ik steeds meer uren aan het dansen wil besteden. Verder dans ik ook voor het derde jaar in ons demoteam en ben ik vaak op open dansavonden of in de techniekles te vinden.

Ik hoop dat mijn lessen leerzaam maar vooral ook gezellig zijn en kijk er ontzettend naar uit om anderen hun passie voor dans te helpen ontdekken. See you on the dance floor!


Susanne Dijkstra

Hoi!

Mijn naam is Susanne en ik zal dit jaar beginners A lesgeven op maandag met Daniël. Ik ben 9 september 2015 naar mijn allereerste dansavond op sleeptouw meegenomen door een vriendin, we wilden namelijk samen op een sport en het plan was om verschillende dingen uit te proberen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik het van tevoren niet echt zag zitten (shame...!), maar aan het einde van de avond was ik helemaal verkocht! Ik heb geen andere sporten meer hoeven/willen proberen daarna, want ik heb nog nooit iets zo leuk gevonden als stijldansen :)

Sinds twee jaar dans ik met mijn huidige danspartner en beste vriend Daniël. Ik heb een tijdje tussendoor in Utrecht gewoond, wat -ondanks de motivatie en inzet- het trainen met Daan wel wat vermoeilijkte. Vandaar dat ik afgelopen mei heb besloten weer terug te verhuizen naar Groningen.

Ik heb er erg veel zin in om dit jaar mijn liefde voor dansen te kunnen delen! Tot in de les of op een borrel!

Liefs, Suus


Steven Reijntjes

Ik sta sinds 2010 op de dansvloer toen ik als sprintbeginner bij de Toes kwam als klungel die nog niet zo goed wist hoe leuk dansen nou werkelijk was. Al snel voelde ik me zeer welkom bij de Toes en kon ik me geen betere vereniging wensen. Toch kreeg ik pas echt de kriebels nadat ik meegedaan had aan een ETDS (Europees Toernooi voor Dansende Studenten). Dit kan ik iedereen aanraden ongeacht hoe lang je bij de vereniging zit of welk niveau je hebt!! Het is een laagdrempelige wedstrijd die eigenlijk meer voor plezier is dan competitie. Ik geef toe, een beker mee naar huis nemen is natuurlijk ook erg leuk, maar dat lukte mij ook pas na 3 ETDSen. De Blue Toes was voor mij echt een vereniging om mijzelf te ontwikkelen. Ik heb me daarom ook actief ingezet als bestuurslid, commissielid, wedstrijd- en demodanser en als dansleiding. Dit laatste doe ik na vijf jaar nog altijd met enorm veel plezier en ik hoop elk lid dat voet zet in mijn lessen net zo enthousiast te maken. Tot op de dansvloer!


Ylse Wierda

Ik ben Ylse Wierda, lerares in moderne technieken en een ontzettende dansfanaat. In 2017 heb ik bij de ACLO een salsa cursus gevolgd, waarna vele salsa feestjes volgenden. Echter had ik geen idee dat er een hele vereniging achter deze salsalessen zat. Tijdens een salsales had ik mij per ongeluk opgegeven voor een running dinner van The Blue Toes. Natuurlijk op de dag zelf glad vergeten dat ik mij überhaupt opgegeven had, gelukkig belde Amy mij op waar ik bleef. Met een volle buik (want ik had net gegeten) op de fiets naar Amy, snel die soep naar binnen gegoten en weer door naar het volgende adres. Dit adres was helemaal aan de andere kant van de stad, eenmaal aangekomen bleek ik naar het verkeerde adres gefietst te zijn. Buiten heb ik wel even een traantje gelaten, want ik moest weer helemaal terug naar de andere kant en de avond verliep al zo goed. Eigenlijk kende ik ook helemaal niemand van alle mensen die bij het running dinner waren. Maar zoals The Blue Toes mensen bekend staan zal iedereen hartelijk worden ontvangen en voel je je snel thuis. Deze rare avond zorgde ervoor dat ik ook ben gaan stijldansen. Die mensen van het running dinner bevielen mij wel. Sindsdien ben ik een erg actief lid, zo heb ik twee keer de almanak ontworpen in de AlmanakCie, in de FotoCie gezeten, salsa workshop docente, salsa assistente geweest, Blauwe Babbels ontworpen in de Redakcie, Demoteam gedaan met Paul, in 2019-2020 Secretaris geweest van SSV The Blue Toes en daarnaast versterken Paul en ik nog het wedstrijdteam. In 2020 kreeg ik de eer om mij te voegen bij de dansleiding, hier hoop ik nog een mooie tijd mij te mogen inzetten voor leuke en leerzame lessen aan leden. Tot snel in de lessen of bij activiteiten!


Externe Docenten

Anneke Poort

Sinds 2009 dans ik met Etienne. Met voorgaande danspartners heb ik ook latin-ervaring, maar met Etienne heb ik me gericht op de Standaard. Wij zijn begonnen bij de NADB-wedstrijden en in 2011 zijn wij gepromoveerd naar de Hoofdklasse, hoogste klasse van de NADB. In 2012 zijn wij ook bij de WDC (Dutch AL) gaan dansen. Hier kwamen wij uit voor de Masterclass en behoorden tot de vaste top 3 van Nederland. In januari 2018 zijn wij overgestapt naar de Professionals.
Sinds 2017 geven wij les aan Gevorderd 3 en Vergevorderd. Superenthousiaste dansers en leergierig. Een combinatie van choreo en techniek willen wij onze groepen laten verbeteren.
Mijn dansslogan is ‘just do it’. Klinkt makkelijk, maar het valt soms best tegen. Mijn favoriete dans is de Tango. Compacte en strakke beweging met ook ademmomenten vind ik erg mooi en fijn om te dansen.


Etiënne Hoogstraten

Als 9-jarig jochie begon ik met dansen en ging ik ook gelijk het wedstrijdcircuit in, in de klasse 9 tot 12 jaar bij de NADB, niet wetende dat ik 22 dansseizoenen verder nu hier in Groningen les zou geven en als actieve Professional EK's en WK's voor Nederland zou dansen. Ik ben van mening dat het wedstrijddansen om 2 dingen draait: techniek en performance. Het verschil daarin is dat je de techniek traint met je hersenen, en de performance train je met je hart. Je hebt beide nodig voor de ultieme dansbeleving.


Marcus van Teijlingen

Mijn naam is Marcus van Teijlingen, ik ben professioneel danser. Ik ben uitgezonden voor EK’s en WK’s over de hele wereld. Zo langzamerhand ben ik de oudste professional die nog steeds actief is en ik wil graag laten zien dat het geen bal uitmaakt hoe oud of jong je bent: dansen is voor iedereen! Ik werk nu 6 jaar voor The Blue Toes met heel veel plezier. Ik vind het altijd echt te gek om met alle studenten bezig te zijn. Vooral omdat de meeste studenten eigenlijk vrij veel in hun hoofd zitten, probeer ik ze meer bewust te laten worden van hun lichaam. Daarbij is het ook elke week een verrassing. Er zit natuurlijk wel een lijn in wat ik doe, maar ik bereid mijn lessen zo min mogelijk voor om spontaan te kunnen reageren op wat de groep op dat moment nodig heeft. Ik hoop dit nog vele jaren te gaan doen met heel veel verschillende besturen, elke keer weer wat anders, maar dat is wel heel erg leuk.


Salsa

Interne docenten

Chakir Bouziane


Lisette Stam

Ik zal me ook even voorstellen. Mijn naam is Lisette, ik ben 23 jaar en dans sinds 2016 bij de Toes. Ik begon hier aanvankelijk als salsa danseres nadat ik de aclocursus wel zo leuk vond dat ik nog graag meer wou leren. Na een halfjaar was het voor mij wel duidelijk dat ik dansen wel zo leuk vond dat ik er ook gelijk de sprintcursus stijldansen naast ben gaan doen. Nu inmiddels 4 jaar later dans ik actief wedstrijden stijldansen met mijn danspartner Chakir. En voor iedereen die ook graag die opstap wil maken ben ik daarnaast ook Wedstrijdcoördinator. Verder zit ik ook in het demoteam. Daarnaast heb ik het Europees toernooi voor dansende studenten georganiseerd, en zit ik in het bestuur voor de Nederlandse versie (NTDS Groningen 2022!!). Ik ben, naast al dat stijldansen, ook actief salsa blijven volgen, na eerst 2 jaar als volger de les te hebben gevolgd, zit ik nu in het laatste semester als leider. Ik ga dit jaar de salsa 1C geven en hoop hiermee mijn salsakennis aan nieuwe enthousiastelingen over te brengen. Het belangrijkste van salsa is de gezelligheid en de vele feestjes, en met alleen de basispassen kun je gelukkig al naar alle salsafeestjes in Groningen, hier hoop ik mijn leerlingen dan natuurlijk ook terug te zien.


Externe docenten

John de Vries

Ik wil me graag aan je voorstellen: ik ben John de Vries, en ik geef (samen met mijn assistentes) salsales voor The Blue Toes!

Toen ik omstreeks 2001 in aanraking kwam met salsa, werd ik direct besmet met het salsavirus. De muziek was vrolijk en opzwepend, bijna magisch. De moves waren mysterieus met een hoge WOW!-factor. De zeldzame feesten van destijds waren oergezellig: alcohol werd met mate gedronken en agressiviteit was er (daardoor) niet. Mensen kwamen om te dansen, om te zien en gezien te worden. Op een avondje salsa droeg je passende kleding, dat vaak door de week het zonlicht niet zag. Eigenlijk is wat dat betreft nog niet veel veranderd.

Nu denk je misschien alsof alles me toen makkelijk afging, dat ik getalenteerd was? Niets is minder waar. Ik vond het salsadansen enorm moeilijk: de maat, het leiden, hoe en waar te positioneren en welke hand te gebruiken op welk moment? Ik heb salsa geleerd door het maken van veel kilometers op de dansvloer. En door het oefenen thuis met hulp van vriendinnen en met behulp van video’s, dvd’s en later filmpjes op het Internet.

Ik heb vroeger wel eens gezegd: “Als ik net zoveel tijd aan mijn studie had besteed als aan salsa, dan was ik hersenchirurg geworden”.

Mijn eigen doelstelling heb ik geformuleerd als: “mensen enthousiast maken voor salsa”. Dat lukt nog steeds. Een Spaanse studente, die bij mij een beginnerscursus salsa had gedaan, benaderde me eens via Facebook. Ze bedankte me, omdat ze dankzij mij enthousiast was geworden voor de bachatta. Kort voor het moment dat ze me schreef was ze danseres geworden in een bachatta showteam in Barcelona. Daarvan krijg ik een kik! Ik vind het ook leuk om te vertellen dat een aantal huidige salsadocenten (waaronder één Nederlands salsakampioen!) vroeger bij mij de eerste salsa-schreden hebben gezet.

Helaas heb ik momenteel minder tijd dan vroeger voor mijn hobby’s: salsadansen en -doceren, met vrienden een café bezoeken voor een biertje/koffie/chai tea latte. Ik bezoek nog wel elke thuiswedstrijd van de Trots van het Noorden (onze plaatselijke voetbalclub).

Hersenchirurg word ik niet meer: ik studeer momenteel aan de NHL/Stenden voor docent wiskunde. Leuk om te doen, hoewel het mij veel moeite en energie kost. De studiestress is mij daarom niet vreemd!

Wil je meer weten, schiet me dan even aan!


Omri Jerushalmi

Hola! Ik heet Omri Jerushalmi en sinds februari 2019 geef ik salsales voor Blue Toes op donderdagavond. 8777777777777789. Deze cijfers staan hier omdat er een kat over het toetsenbord loopt terwijl ik dit aan het typen ben. Anyway, het lesgeven voor Blue Toes vind ik erg leuk, omdat de cursisten relatief jong zijn en het daardoor erg snel oppakken. Het is erg bevredigend wanneer mensen aan wie je lesgeeft snel ziet groeien! #catlover

Zelf begon ik met salsadansen vanaf begin 2008. Het was letterlijk een gebroken hart wat me naar mijn proefles bracht. Mijn gedachten gingen uit naar het kunnen salsadansen en daarmee het hart heroveren van mijn ex-vriendin, die dat al kon. Dat is helaas niet gelukt, maar er werd ondertussen wel een nieuwe liefde gevonden! Sindsdien ben ik niet van de vloer te krijgen. Bij de eerste feestjes ging er een nieuwe wereld open. Ik weet nog hoe erg ik onder de indruk was van goeie dansers, #mind-blown!

Dat wilde ik ook en ik werd steeds fanatieker en naarmate er steeds meer (salsadansende) jaren verstreken, kwam het verlangen steeds vaker om zelf ook les te geven. Tijdens mijn eigen lessen lette ik ook automatisch op, op hoe er les werd gegeven. Leek me heel leuk om te doen. Vanaf 2018 werd dat dus een feit en nu sta ik wekelijk salseros en salseras te drillen met basispassen en nieuwe figuren. #nieuwe-liefde!

Binnen de salsalessen vind ik een aantal dingen erg belangrijk. Basis, figurenkennis, muzikaliteit en connectie. Ik hoop je snel te mogen ontmoeten bij één van de lessen en anders op de vloer. #keepondancing


Karin van Caspel

Hai, ik ben Karin van Dansschool Cariño. Als kind al danste ik heel veel. Toen was het vooral ballet en jazz-ballet en op mijn 18e ben ik begonnen met salsa. Dat vond ik zo leuk dat ik er nooit meer mee gestopt ben! Het maakt me altijd vrolijk, die salsafeesten vol opzwepende muziek waarop je met verschillende dansers kan dansen.

In 2018 heb ik Dansschool Cariño opgericht. Wat begon als hobby bleek al snel zo'n groot succes dat het nu mijn werk is geworden. Het liefst zou ik nog veel meer dansen aanbieden! Ik dans ook graag Argentijnse tango, zouk, bachata en vind nog veel meer dansen mooi. Zolang het maar om écht contact maken gaat. En dan helemaal samensmelten met je danspartner, heerlijk!

Voor de Blue Toes ben ik uitgenodigd om demotrainingen te geven. Daarin wil ik graag de creatieve input van de dansers gebruiken om demo's te maken die een verhaal vertellen. Het lijkt me mooi als iedereen een stukje van zichzelf in kan brengen. Dan gooi ik er een lekker Cubaans (salsa)sausje overheen!