De dansleiding

Stijldansen

Sprintbeginners: Djurre de Boer en Shelly Kemp

Beginners A: Idsert Timmer en Rianne Kingma

Beginners B: Matthijs Spaan en Margriet Vegter

Gevorderd 1: Daniël Lourens, Matthijs Slaghekke en Lisette Stam

Gevorderd 2: Daniël Lourens, Ylse Wierda en Astrid van den Hoogen

Gevorderd 3 en Vergevorderd: Etiënne Hoogstraten en Anneke Poort

Techniekles en Demoteamtraining: Marcus van Teijlingen

Salsa

Salsa 1 t/m 4 A: Omri Jerushalmi

Salsa 1 t/m 4 B: John de Vries

Salsa 1 t/m 2 C: Chakir Bouziane en Lisette Stam

Demoteamtraining: Marloes van der Ark


Stijldansen

Interne docenten

Astrid van den Hoogen

Hoihoi, ik ben Astrid van den Hoogen, dansfanaat. Ik werk mezelf met mijn baan als arts in de nesten door (te) veel met mijn hobby bezig te zijn. Ik heb voorafgaand aan mijn lidmaatschap bij de Blue Toes even gedanst in Wijchen, nog bij mijn ouders thuis. Maar mijn dansloopbaan begon toch pas echt bij deze gezellige vereniging, waar ik vijf jaar geleden in gevorderd 1 instroomde. Inmiddels dans ik zelf geen lesgroep meer maar ben ik vooral actief op de wedstrijdvloer met Idsert Timmer. Ik geef nu alweer voor het derde jaar les hier bij de Blue Toes, dit jaar beginners B en gevorderd 1, waar ik ontzettend van geniet. Daarnaast ben ik actief als wedstrijdcoördinator en zit ik in de GalaCie. Kortom, je kunt niet genoeg dansen in je leven hebben, ik raad iedereen aan altijd méér en meer met dansen bezig te zijn, daar word je blij van!


Daniël Lourens

Hiya! Mijn naam is Daniël Lourens en samen met Susanne geef ik dit jaar Beginners A. Ik ben student Toegepaste Sociale Psychologie, maar veel liever verspil ik mijn tijd aan dansen. Alles moet er ruimte voor maken! Dit is mijn zesde jaar stijldansen en vanaf het begin geniet ik van elke stap. Ik dans nu twee jaar met Susanne en we zijn meteen actief wedstrijden gaan dansen. Dit gaat erg leuk! Zelf vind ik het belangrijk dat het dansen clean is. Ik mag graag tot in de puntjes weten hoe elke pas in elkaar steekt. De beheersing ervan zorgt er niet alleen voor dat het er makkelijker uitziet, het wordt er ook bijna altijd echt makkelijker van! Nu is het aanleren hiervan soms juist weer vrij uitdagend, dus dat is lekker tegenstrijdig. Ik hou van de uitdaging. Stel in de les ook vooral lekker lastige vragen. Zolang het plezier er maar niet voor wijkt! Verder dans ik in het demoteam en ben ik voorzitter van de MuziekCommissie. Voor mijn plezier mag ik graag gitaar spelen, spelletjes doen en lekker borrelen. Het is ook vrij lastig om mij bij een Blue Toes-activiteit niet tegen te komen, want naast het dansen geniet ik van de gezelligheid van deze leuke vereniging en nog leukere mensen. Het heeft gemaakt dat ik me hier zo welkom voel en me heb kunnen ontwikkelen tot enthousiaste stijldanser. Dat gun ik natuurlijk iedereen, en het is dan ook met veel plezier dat ik dit in onze lessen aan jullie mag overbrengen!


Djurre de Boer

Hey, Ik ben Djurre de Boer en ik ben verslaafd aan dansen. Dit jaar geef ik Gevorderd 1 samen met Astrid. Ik dans al heel wat jaren, al sinds september 2004. En sinds 2015 bij de Blue Toes. En in die jaren heb ik heel wat verschillende stijlen gedaan maar ben altijd weer terug gekomen bij ballroom en latin. Ik dans nog regelmatig met veel plezier wedstrijden, en ben regelmatig te vinden op dansavonden. Als je ooit vragen hebt, stel die gerust.


Idsert Timmer

WARNING!!!, Het leven wordt fantastisch als je je lichaam activeert. Je volledige lichaam volgt als je danst met je hart. Hoe kan je ervoor zorgen dat je hart gaat dansen? Simple, just give it a beat. Laat mijn lelijke gezicht je niet afschrikken en vraag mij ten dans. Mijn passies zijn: dansen, organiseren, natuur en IT. Als je een oplossing hebt om alles te combineren, laat mij het weten. Mijn lessen zijn technische maar wel met een goede dosis lol om je sneller verslaafd te maken aan het dansen. Als het je is gelukt om door al deze bullshit heen te lezen heb ik nog een extra bonus mopje: "Waarom kon de vlinder niet naar de dansavond toe? …..Omdat het een mot ball was."


Kim Wastenecker

                                                
Hoi, ik ben Kim Wastenecker en 29 jaar. Ik dans zelf nu acht jaar bij The Toes en ik heb inmiddels alle groepen een keer gevolgd en de meeste ook als heer. Dit jaar dans ik in het demoteam samen met Helena. Ook ben ik actief in het bestuur van het NTDS Groningen, wat hopelijk in februari/maart 2022 gaat plaatsvinden. Dansen doe ik al een hele tijd, op mijn zesde ben ik begonnen met streetdance. Op mijn dertiende ben ik gevraagd om les te geven in streetdance en vijf jaar geleden voor het eerst in stijldansen. In het dagelijks leven geef ik wiskundeles aan havo en vwo bovenbouwklassen op een middelbare school in Groningen. Verder houd ik erg van spelletjes, puzzelen en creatief bezig zijn. Hopelijk tot op de vloer!

Lisette Stam

Hallo allemaal. Mijn naam is Lisette, ik ben 25 jaar en dans sinds 2016 bij de Toes. Ik begon hier aanvankelijk als salsa danseres nadat ik de aclocursus wel zo leuk vond dat ik nog graag meer wou leren. Na een halfjaar was het voor mij wel duidelijk dat ik dansen zo geweldig vond dat ik er ook gelijk de sprintcursus stijldansen naast ben gaan doen. Nu inmiddels 6 jaar later dans ik actief wedstrijden stijldansen met mijn danspartner Chakir. En voor iedereen die ook graag die opstap wil maken ben ik daarnaast ook Wedstrijdcoördinator. Verder zit ik ook in beide demoteam. Daarnaast heb ik het Europees toernooi voor dansende studenten georganiseerd, en zit ik in het bestuur voor de Nederlandse versie (NTDS Groningen 2023!!). Ook binnen salsa ben ik actief gebleven door ook hierin les te geven. Daarnaast geef ik dit jaar ook gevorderd 1 en hoop ik meer mensen net zo enthousiast te maken voor dansen als dat ik dat ben.


Matthijs Slaghekke

Hoi! Mijn naam is Matthijs en ik ben 29 jaar. Dit jaar geef ik de Gevorderd 1 cursus samen met Daniël en Lisette. Ik ben begonnen met dansen toen ik ongeveer 15 jaar oud was en ik ben nu net iets meer dan 9 lid van de Toes. In de afgelopen jaren ben ik lid van het demoteam geweest, heb ik in het bestuur gezeten en heb onder andere meerdere pubquizzen verzorgd voor de vereniging. Hiernaast ben ik tegenwoordig voorzitter van de kascommissie en ben ik lid van de Raad van Advies. Verder dans ik wedstrijden met mijn vrouw Frederike (zie ook de foto van ons hierboven).

Bij de Blue Toes proberen we iedereen niet alleen de stappen te leren, maar proberen we van iedereen echte dansers te maken. Als docent probeer ik veel nadruk te leggen op de basisprincipes van het dansen. Niet omdat ik niet van fancy figuren houd, maar omdat de basis er voor zorgt dat die fancy figuren er nóg mooier uit komen te zien en je dans écht tot leven laten komen. Een goed begrip en uitvoering van die principes zijn de sleutel tot het worden van een goede danser. Ik hoop dat ik op deze manier een goede bijdrage kan leveren aan iedereen in de groep en een leuke les kan geven. Ik zie jullie op de dansvloer!


Matthijs Spaan

Hallo, ik ben Matthijs Spaan en ben nu 31 jaar. Ik dans nu zo'n 6 jaar (met een tussenjaartje) en vanaf de eerste paar lessen wist ik dat dit mijn nieuwe lievelings hobby zou worden. Op dit moment geef ik les aan de beginners op de vrijdag samen met Margriet, waar je me regelmatig springend en dansend door de zaal kunt zien gaan. Ik probeer met mijn lessen voornamelijk ervoor te zorgen dat mensen plezier beleven in het dansen en hou het daarom lekker luchtig. Techniek is natuurlijk ook heel belangrijk, maar dat komt vanzelf zolang je het maar leuk hebt!


Shelly Kemp

Hoi! Ik ben Shelly en dans sinds 2017 bij de Blue Toes. Via een salsa-aclocursus de vereniging in gekomen en uiteindelijk niet kunnen kiezen tussen salsa en stijldansen.. Waarom dan niet allebei? Als enthousiaste beginneling was ik al veel op de vloer te vinden en liep ik veel salsafeestjes af. Vanaf het begin dans ik de stijldanslessen samen met Justin en al vrij snel zijn we begonnen met wedstrijddansen. De lessen zijn nog altijd even leuk en wat fijn om samen ergens naartoe te kunnen werken! Begonnen met een commissiejaar in de AC gevolgd door een superleuk bestuursjaar hebben ervoor gezorgd dat ik volledig ondergedompeld werd met het blue-toes virus. Tegenwoordig ben ik nog actief als voorzitter van de RVA en help ik het bestuur hier en daar met het organiseren van activiteiten, en geef ik zo af en toe een salsaworkshop. Sinds 2022 mag ik ook stijldanslessen geven en hoop ik mijn enthousiasme over te kunnen brengen op de nieuwe studenten, die net zoals ik dan verslaafd kunnen raken aan het dansen en de vereniging!


Ylse Wierda

Ik ben Ylse Wierda, lerares in moderne technieken en een ontzettende dansfanaat. In 2017 heb ik bij de ACLO een salsa cursus gevolgd, waarna vele salsa feestjes volgenden. Echter had ik geen idee dat er een hele vereniging achter deze salsalessen zat. Tijdens een salsales had ik mij per ongeluk opgegeven voor een running dinner van The Blue Toes. Natuurlijk op de dag zelf glad vergeten dat ik mij überhaupt opgegeven had, gelukkig belde Amy mij op waar ik bleef. Met een volle buik (want ik had net gegeten) op de fiets naar Amy, snel die soep naar binnen gegoten en weer door naar het volgende adres. Dit adres was helemaal aan de andere kant van de stad, eenmaal aangekomen bleek ik naar het verkeerde adres gefietst te zijn. Buiten heb ik wel even een traantje gelaten, want ik moest weer helemaal terug naar de andere kant en de avond verliep al zo goed. Eigenlijk kende ik ook helemaal niemand van alle mensen die bij het running dinner waren. Maar zoals The Blue Toes mensen bekend staan zal iedereen hartelijk worden ontvangen en voel je je snel thuis. Deze rare avond zorgde ervoor dat ik ook ben gaan stijldansen. Die mensen van het running dinner bevielen mij wel. Sindsdien ben ik een erg actief lid, zo heb ik twee keer de almanak ontworpen in de AlmanakCie, in de FotoCie gezeten, salsa workshop docente, salsa assistente geweest, Blauwe Babbels ontworpen in de Redakcie, Demoteam gedaan met Paul, in 2019-2020 Secretaris geweest van SSV The Blue Toes en daarnaast versterken Paul en ik nog het wedstrijdteam. In 2020 kreeg ik de eer om mij te voegen bij de dansleiding, hier hoop ik nog een mooie tijd mij te mogen inzetten voor leuke en leerzame lessen aan leden. Tot snel in de lessen of bij activiteiten!


Externe Docenten

Anneke Poort

Sinds 2009 dans ik met Etienne. Met voorgaande danspartners heb ik ook latin-ervaring, maar met Etienne heb ik me gericht op de Standaard. Wij zijn begonnen bij de NADB-wedstrijden en in 2011 zijn wij gepromoveerd naar de Hoofdklasse, hoogste klasse van de NADB. In 2012 zijn wij ook bij de WDC (Dutch AL) gaan dansen. Hier kwamen wij uit voor de Masterclass en behoorden tot de vaste top 3 van Nederland. In januari 2018 zijn wij overgestapt naar de Professionals.
Sinds 2017 geven wij les aan Gevorderd 3 en Vergevorderd. Superenthousiaste dansers en leergierig. Een combinatie van choreo en techniek willen wij onze groepen laten verbeteren.
Mijn dansslogan is ‘just do it’. Klinkt makkelijk, maar het valt soms best tegen. Mijn favoriete dans is de Tango. Compacte en strakke beweging met ook ademmomenten vind ik erg mooi en fijn om te dansen.


Etiënne Hoogstraten

Als 9-jarig jochie begon ik met dansen en ging ik ook gelijk het wedstrijdcircuit in, in de klasse 9 tot 12 jaar bij de NADB, niet wetende dat ik 22 dansseizoenen verder nu hier in Groningen les zou geven en als actieve Professional EK's en WK's voor Nederland zou dansen. Ik ben van mening dat het wedstrijddansen om 2 dingen draait: techniek en performance. Het verschil daarin is dat je de techniek traint met je hersenen, en de performance train je met je hart. Je hebt beide nodig voor de ultieme dansbeleving.


Marcus van Teijlingen

Mijn naam is Marcus van Teijlingen, ik ben professioneel danser. Ik ben uitgezonden voor EK’s en WK’s over de hele wereld. Zo langzamerhand ben ik de oudste professional die nog steeds actief is en ik wil graag laten zien dat het geen bal uitmaakt hoe oud of jong je bent: dansen is voor iedereen! Ik werk nu 6 jaar voor The Blue Toes met heel veel plezier. Ik vind het altijd echt te gek om met alle studenten bezig te zijn. Vooral omdat de meeste studenten eigenlijk vrij veel in hun hoofd zitten, probeer ik ze meer bewust te laten worden van hun lichaam. Daarbij is het ook elke week een verrassing. Er zit natuurlijk wel een lijn in wat ik doe, maar ik bereid mijn lessen zo min mogelijk voor om spontaan te kunnen reageren op wat de groep op dat moment nodig heeft. Ik hoop dit nog vele jaren te gaan doen met heel veel verschillende besturen, elke keer weer wat anders, maar dat is wel heel erg leuk.


Salsa

Interne docenten


Chakir Bouziane

Hoi! Ik ben Chakir. Sinds een paar jaar werk ik als ICTer in het ziekenhuis. Na door een sparringspartner mee te zijn gesleept naar een cursus salsa in 2013, ben ik blijven hangen door de gezellige sfeer. Begin 2014 ben ik ook begonnen met stijldansen, daarnaast doe ik al een aantal jaren mee met het demoteam stijldansen en nu ook met het demoteam salsa. In de loop der jaren ben ik steeds actiever in de vereniging geworden, beginnend met 2 jaar AC, bestuur en in 2019 de organisatie van ETDS in Groningen. Momenteel zit ik in de RVA, de Wegcie en de NTDScie. Ik ben enkele jaren geleden begonnen met het geven van de workshops voor salsa en bachata voor de vereniging, wat enorm goed beviel en waar steeds meer vraag naar kwam. Het is erg fijn om veel mensen uit de workshops later terug in de vereniging te zien lessen en tijdens de salsafeestjes te zien dansen. Ik hoop dan ook iets te hebben bijgedragen in het enthousiasme van deze mensen voor het (salsa)dansen. Mijn danspartner en ik geven dit jaar les aan salsa 1c, wat weer een leuke uitbreiding is van deze uit de hand gelopen hobby!


Lisette Stam

Hallo allemaal. Mijn naam is Lisette, ik ben 24 jaar en dans sinds 2016 bij de Toes. Ik begon hier aanvankelijk als salsa danseres nadat ik de aclocursus wel zo leuk vond dat ik nog graag meer wou leren. Na een halfjaar was het voor mij wel duidelijk dat ik dansen wel zo leuk vond dat ik er ook gelijk de sprintcursus stijldansen naast ben gaan doen. Nu inmiddels 5 jaar later dans ik actief wedstrijden stijldansen met mijn danspartner Chakir. En voor iedereen die ook graag die opstap wil maken ben ik daarnaast ook Wedstrijdcoördinator. Verder zit ik ook in het demoteam. Daarnaast heb ik het Europees toernooi voor dansende studenten georganiseerd, en zit ik in het bestuur voor de Nederlandse versie (NTDS Groningen 2023!!). Ik ben, naast al dat stijldansen, ook actief salsa blijven volgen, na eerst 2 jaar als volger de les te hebben gevolgd, heb ik ook alle groepen als leider gevolgd. Ik ga dit jaar de salsa 1C geven en hoop hiermee mijn salsakennis aan nieuwe enthousiastelingen over te brengen. Het belangrijkste van salsa is de gezelligheid en de vele feestjes, en gelukkig kun je, met alleen de basispassen uit de eerste twee lessen, al naar alle salsafeestjes in Groningen, hier hoop ik mijn leerlingen dan natuurlijk ook terug te zien.


Externe docenten

John de Vries

Ik wil me graag aan je voorstellen: ik ben John de Vries, en ik geef (samen met mijn assistentes) salsales voor The Blue Toes!

Toen ik omstreeks 2001 in aanraking kwam met salsa, werd ik direct besmet met het salsavirus. De muziek was vrolijk en opzwepend, bijna magisch. De moves waren mysterieus met een hoge WOW!-factor. De zeldzame feesten van destijds waren oergezellig: alcohol werd met mate gedronken en agressiviteit was er (daardoor) niet. Mensen kwamen om te dansen, om te zien en gezien te worden. Op een avondje salsa droeg je passende kleding, dat vaak door de week het zonlicht niet zag. Eigenlijk is wat dat betreft nog niet veel veranderd.

Nu denk je misschien alsof alles me toen makkelijk afging, dat ik getalenteerd was? Niets is minder waar. Ik vond het salsadansen enorm moeilijk: de maat, het leiden, hoe en waar te positioneren en welke hand te gebruiken op welk moment? Ik heb salsa geleerd door het maken van veel kilometers op de dansvloer. En door het oefenen thuis met hulp van vriendinnen en met behulp van video’s, dvd’s en later filmpjes op het Internet.

Ik heb vroeger wel eens gezegd: “Als ik net zoveel tijd aan mijn studie had besteed als aan salsa, dan was ik hersenchirurg geworden”.

Mijn eigen doelstelling heb ik geformuleerd als: “mensen enthousiast maken voor salsa”. Dat lukt nog steeds. Een Spaanse studente, die bij mij een beginnerscursus salsa had gedaan, benaderde me eens via Facebook. Ze bedankte me, omdat ze dankzij mij enthousiast was geworden voor de bachatta. Kort voor het moment dat ze me schreef was ze danseres geworden in een bachatta showteam in Barcelona. Daarvan krijg ik een kik! Ik vind het ook leuk om te vertellen dat een aantal huidige salsadocenten (waaronder één Nederlands salsakampioen!) vroeger bij mij de eerste salsa-schreden hebben gezet.

Helaas heb ik momenteel minder tijd dan vroeger voor mijn hobby’s: salsadansen en -doceren, met vrienden een café bezoeken voor een biertje/koffie/chai tea latte. Ik bezoek nog wel elke thuiswedstrijd van de Trots van het Noorden (onze plaatselijke voetbalclub).

Hersenchirurg word ik niet meer: ik studeer momenteel aan de NHL/Stenden voor docent wiskunde. Leuk om te doen, hoewel het mij veel moeite en energie kost. De studiestress is mij daarom niet vreemd!

Wil je meer weten, schiet me dan even aan!


Omri Jerushalmi

Hola! Ik heet Omri Jerushalmi en sinds februari 2019 geef ik salsales voor Blue Toes op donderdagavond. 8777777777777789. Deze cijfers staan hier omdat er een kat over het toetsenbord loopt terwijl ik dit aan het typen ben. Anyway, het lesgeven voor Blue Toes vind ik erg leuk, omdat de cursisten relatief jong zijn en het daardoor erg snel oppakken. Het is erg bevredigend wanneer mensen aan wie je lesgeeft snel ziet groeien! #catlover

Zelf begon ik met salsadansen vanaf begin 2008. Het was letterlijk een gebroken hart wat me naar mijn proefles bracht. Mijn gedachten gingen uit naar het kunnen salsadansen en daarmee het hart heroveren van mijn ex-vriendin, die dat al kon. Dat is helaas niet gelukt, maar er werd ondertussen wel een nieuwe liefde gevonden! Sindsdien ben ik niet van de vloer te krijgen. Bij de eerste feestjes ging er een nieuwe wereld open. Ik weet nog hoe erg ik onder de indruk was van goeie dansers, #mind-blown!

Dat wilde ik ook en ik werd steeds fanatieker en naarmate er steeds meer (salsadansende) jaren verstreken, kwam het verlangen steeds vaker om zelf ook les te geven. Tijdens mijn eigen lessen lette ik ook automatisch op, op hoe er les werd gegeven. Leek me heel leuk om te doen. Vanaf 2018 werd dat dus een feit en nu sta ik wekelijk salseros en salseras te drillen met basispassen en nieuwe figuren. #nieuwe-liefde!

Binnen de salsalessen vind ik een aantal dingen erg belangrijk. Basis, figurenkennis, muzikaliteit en connectie. Ik hoop je snel te mogen ontmoeten bij één van de lessen en anders op de vloer. #keepondancing


Marloes van der Ark

Agenda

Show full calandar

  • Afdansen Najaar 2022 Groningen Danst

    19:00 - MFC De Wijert / Helpman

  • Kerstbal - Lustrumeditie!

    20:00 - Muziekorganisatie Noord

  • Kerstbal Groningen Danst

    19:00 - MFC De Wijert / Helpman

Images

Go to gallery Blue toes sidebar 1 Blue toes sidebar 2 Blue toes sidebar 3

Sponsors