Salsadansen bij The Blue Toes

"Salsa" is een verzamelnaam voor verschillende soorten muziek en dans, zoals bijvoorbeeld merengue en bachata. Salsa is ook de naam die wordt gegeven aan de muziek die je het meeste hoort op salsafeestjes: opzwepende, vrolijke muziek met zo’n 40 tot 80 beats per minuut. De bekendste stijl is waarschijnlijk de Cubaanse stijl. Hierop zal in de lessen dan ook de nadruk liggen. Echter, ook de andere stijlen worden niet vergeten.

Verderop in de cursus zal de aandacht gaan naar de L.A. style: een Amerikaanse stroming die vooral is beïnvloed door het stijldansen. Het belangrijkste in de cursus blijft naast het plezier in het dansen en het opdoen van sociale contacten vooral het gevoel dat je elke les weer iets nieuws hebt geleerd!

The Blue Toes biedt dit jaar in september weer een nieuwe beginnerscursus salsa aan! Voor dansers die al ervaring hebben is er een gevorderde groep. Kijk voor de tijden en locatie van de lessen in het rooster. Voor alle groepen geldt dat de eerste twee lessen gratis proeflessen zijn. Mocht je dus niet precies weten wat je niveau is, kom dan bij de eerste lessen langs om te kijken in welke groep jij je het meeste thuis voelt.

De cursussen duren een jaar. Alle salsalessen zijn onder begeleiding van een professionele docent.

Geen danspartner?

Bij salsa ben je als heer nog meer in het voordeel dan bij het stijldansen. Het is zeker geen probleem om een danspartner te vinden. Voor de dames is dit een stuk moeilijker. Ook omdat er nog niet zoveel mensen zijn die kunnen assisteren. Als dame zul je dus wat flexibeler moeten zijn dan als heer. Het kan zijn dat de dames elkaar afwisselen of de herenpasjes moeten volgen.