De dansleiding van SSV The Blue Toes

Beginners A: Daniël Lourens en Susanne Dijkstra
Beginners B: Matthijs Slaghekke en Astrid van den Hoogen
Gevorderd 1: Djurre de Boer en Astrid van den Hoogen
Gevorderd 2: André Offringa, Jasmijn Tolsma en Kim Wastenecker
Gevorderd 3 en vergevorderd: Etiënne Hoogstraten en Anneke Poort
Sprintbeginners: Steven Reijntjes
Salsa beginners en gevorderd: John de Vries en Omri Jerushalmi
Techniekles en demoteamtraining: Marcus van Teijlingen


Steven Reijntjes

Ik ben 28 jaar en studeer Europese taalwetenschappen aan de RUG. Mijn hobby’s zijn voornamelijk films kijken, gamen en natuurlijk dansen! Ik sta sinds 2010 op de dansvloer toen ik als sprintbeginner bij de Toes kwam als klungel die nog niet zo goed wist hoe leuk dansen nou werkelijk was. Al snel voelde ik me zeer welkom bij de Toes en kon ik me geen betere vereniging wensen. Toch kreeg ik pas echt de kriebels nadat ik meegedaan had aan een ETDS (Europees Toernooi voor Dansende Studenten). Dit kan ik iedereen aanraden ongeacht hoe lang je bij de vereniging zit of welk niveau je hebt!! Het is een laagdrempelige wedstrijd wat eigenlijk meer plezier is dan competitie. Ik geef toe, een beker mee naar huis nemen is natuurlijk ook erg leuk, maar dat lukte mij ook pas na 3 ETDSen. De Blue Toes was voor mij echt een vereniging om mijzelf te ontwikkelen. Ik heb me daarom ook actief ingezet als bestuurslid, commissielid, wedstrijd- en demodanser en als dansleiding. Dit laatste doe ik na vijf jaar nog altijd met enorm veel plezier en ik hoop elk lid dat voet zet in mijn lessen net zo enthousiast te maken. Tot op de dansvloer!

Astrid van den Hoogen

Hoihoi, ik ben Astrid van den Hoogen, dansfanaat. Ik werk mezelf met mijn studie geneeskunde in de nesten door (te) veel met mijn hobby bezig te zijn. Ik heb voorafgaand aan mijn lidmaatschap bij de Blue Toes even gedanst in Wijchen, nog bij mijn ouders thuis. Maar mijn dansloopbaan begon toch pas echt bij deze gezellige vereniging, waar ik vier jaar geleden in gevorderd 1 instroomde. Nu dans ik gevorderd 3 en vergevorderd en ben ik vooral actief op de wedstrijdvloer met Idsert Timmer. Ik geef nu alweer voor het tweede jaar les aan de beginners hier bij de Blue Toes, waar ik ontzettend van geniet. Daarnaast ben ik actief als wedstrijdcoördinator, zit ik in het demoteam en ben ik lid van de FotoCie en de RedakCie. Kortom, je kunt niet genoeg dansen in je leven hebben, ik raad iedereen aan altijd méér en meer met dansen bezig te zijn, daar word je blij van!

Matthijs Spaan

Hallo Allemaal, Ik ben Matthijs Spaan en ik geef de beginners B cursus samen met Astrid op de donderdagen. Zelf heb ik mijn eerste dans stappen gezet z'on 2.5 jaar geleden. Na een sprint cursus gevolgd te hebben kwam ik erachter dat dansen gewoon ontzettend leuk is, waardoor mijn tijdsbesteding van 1 a 2 uur per week omhoog ging naar 10 tot 15 uur per week. Oeps. Op het moment dans ik zelf de gevorderd 2, 3 en vergevorderd lessen en zit ik in het demoteam.

André Offringa

Kim Wastenecker

Hoi, ik ben Kim Wastenecker en 26 jaar. Samen met André Offringa en Jasmijn Tolsma geef ik gevorderd 2 op vrijdag les. Ik dans zelf nu zes jaar bij The Toes en heb ik inmiddels alle groepen een keer gevolgd, sommige ook als heer. Ook heb ik velen commissies gedaan, zoals de AC, Almakcie, Redakcie, RvA, wedstrijdcoördinator, maar ik heb ook jaren in het demoteam gezeten en ik ben penningmeester geweest in het bestuur. Momenteel ben ik ook actief in het bestuur van het ETDS Groningen, wat in oktober 2019 is. Dansen doe ik al een hele tijd, op mijn zesde ben ik begonnen met streetdance. Op mijn dertiende ben ik begonnen met lesgeven in streetdance en drie jaar geleden voor het eerst in stijldansen. In het dagelijks leven geef ik wiskundeles aan havo en vwo bovenbouw klassen op het Wessel Gansfort in Groningen. Verder houd ik erg van spelletjes, puzzelen en creatief bezig zijn. Hopelijk tot in de les!

Jasmijn Tolsma

Djurre de Boer

Helena Vis

Hallo! Ik ben Helena. Ik dans al zo'n beetje mijn hele leven en heb als kind klassiek ballet, jazz-ballet en show-musical ballet gedaan. Ik ben in 2008 begonnen met stijldansen bij de Blue Toes. Sinds 2010 geef ik ook les. Daarnaast dans ik ook af en toe salsa. Naast het dansen heb ik de afgelopen jaren heel wat rollen vervuld binnen de Blue Toes. Ik heb een jaar bestuur gedaan en heb in de fotocie, de AC, de Redakcie, de almanakcie, de NTDS-cie, de galacie, de Promocie en de Acquisicie gezeten, ik ben teamcaptain geweest en ik heb een aantal keer een trainingsweekend georganiseerd. Ik kan iedereen aanraden eens een commissie te doen of in ieder geval eens mee te doen aan de activiteiten.

*Als al deze woorden je niks zeggen: lees: we moesten een dans doen die we niet kenden.

Matthijs Slaghekke

Daniël Lourens

Hiya! Mijn naam is Daniël Lourens en samen met Susanne geef ik dit jaar Beginners A. Ik ben student Toegepaste Sociale Psychologie, maar veel liever verspil ik mijn tijd aan dansen. Alles moet er ruimte voor maken! Dit is mijn zesde jaar stijldansen en vanaf het begin geniet ik van elke stap. Ik dans nu twee jaar met Susanne en we zijn meteen actief wedstrijden gaan dansen. Dit gaat erg leuk! Zelf vind ik het belangrijk dat het dansen clean is. Ik mag graag tot in de puntjes weten hoe elke pas in elkaar steekt. De beheersing ervan zorgt er niet alleen voor dat het er makkelijker uitziet, het wordt er ook bijna altijd echt makkelijker van! Nu is het aanleren hiervan soms juist weer vrij uitdagend, dus dat is lekker tegenstrijdig. Ik hou van de uitdaging. Stel in de les ook vooral lekker lastige vragen. Zolang het plezier er maar niet voor wijkt! Verder dans ik in het demoteam en ben ik voorzitter van de Muziek Commissie. Voor mijn plezier mag ik graag gitaar spelen, spelletjes doen en lekker borrelen. Het is ook vrij lastig om mij bij een Blue Toes-activiteit niet tegen te komen, want naast het dansen geniet ik van de gezelligheid van deze leuke vereniging en nog leukere mensen. Het heeft gemaakt dat ik me hier zo welkom voel en me heb kunnen ontwikkelen tot enthousiaste stijldanser. Dat gun ik natuurlijk iedereen, en het is dan ook met veel plezier dat ik dit in onze lessen aan jullie mag overbrengen!

Susanne Dijkstra


Hoi!

Mijn naam is Susanne en ik zal dit jaar beginners A lesgeven op maandag met Daniël. Ik ben 9 september 2015 naar mijn allereerste dansavond op sleeptouw meegenomen door een vriendin, we wilden namelijk samen op een sport en het plan was om verschillende dingen uit te proberen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik het van tevoren niet echt zag zitten (shame...!), maar aan het einde van de avond was ik helemaal verkocht! Ik heb geen andere sporten meer hoeven/willen proberen daarna, want ik heb nog nooit iets zo leuk gevonden als stijldansen :)

Sinds twee jaar dans ik met mijn huidige danspartner en beste vriend Daniël. Ik heb een tijdje tussendoor in Utrecht gewoond, wat -ondanks de motivatie en inzet- het trainen met Daan wel wat vermoeilijkte. Vandaar dat ik afgelopen mei heb besloten weer terug te verhuizen naar Groningen.

Ik heb er erg veel zin in om dit jaar mijn liefde voor dansen te kunnen delen! Tot in de les of op een borrel!

Liefs,

Suus

John de Vries

Ik wil me graag aan je voorstellen: ik ben John de Vries, en ik geef (samen met mijn assistentes) salsales voor The Blue Toes!

Toen ik omstreeks 2001 in aanraking kwam met salsa, werd ik direct besmet met het salsavirus. De muziek was vrolijk en opzwepend, bijna magisch. De moves waren mysterieus met een hoge WOW!-factor. De zeldzame feesten van destijds waren oergezellig: alcohol werd met mate gedronken en agressiviteit was er (daardoor) niet. Mensen kwamen om te dansen, om te zien en gezien te worden. Op een avondje salsa droeg je passende kleding, dat vaak door de week het zonlicht niet zag. Eigenlijk is wat dat betreft nog niet veel veranderd.

Nu denk je misschien alsof alles me toen makkelijk afging, dat ik getalenteerd was? Niets is minder waar. Ik vond het salsadansen enorm moeilijk: de maat, het leiden, hoe en waar te positioneren en welke hand te gebruiken op welk moment? Ik heb salsa geleerd door het maken van veel kilometers op de dansvloer. En door het oefenen thuis met hulp van vriendinnen en met behulp van video’s, dvd’s en later filmpjes op het Internet.

Ik heb vroeger wel eens gezegd: “Als ik net zoveel tijd aan mijn studie had besteed als aan salsa, dan was ik hersenchirurg geworden”.

Mijn eigen doelstelling heb ik geformuleerd als: “mensen enthousiast maken voor salsa”. Dat lukt nog steeds. Een Spaanse studente, die bij mij een beginnerscursus salsa had gedaan, benaderde me eens via Facebook. Ze bedankte me, omdat ze dankzij mij enthousiast was geworden voor de bachatta. Kort voor het moment dat ze me schreef was ze danseres geworden in een bachatta showteam in Barcelona. Daarvan krijg ik een kik! Ik vind het ook leuk om te vertellen dat een aantal huidige salsadocenten (waaronder één Nederlands salsakampioen!) vroeger bij mij de eerste salsa-schreden hebben gezet.

Helaas heb ik momenteel minder tijd dan vroeger voor mijn hobby’s: salsadansen en -doceren, met vrienden een café bezoeken voor een biertje/koffie/chi tea latte. Ik bezoek nog wel elke thuiswedstrijd van de Trots van het Noorden (onze plaatselijke voetbalclub).

Hersenchirurg word ik niet meer: ik studeer momenteel aan de NHL/Stenden voor docent wiskunde. Leuk om te doen, hoewel het mij veel moeite en energie kost. De studiestress is mij daarom niet vreemd!

Wil je meer weten, schiet me dan even aan!

Marcus van Teijlingen

Etiënne Hoogstraten

Als 9 jarig jochie begon ik met dansen en ging ook gelijk het wedstrijdcircuit in, in de klasse 9 tot 12 jaar bij de NADB, Niet wetende dat ik 22 dansseizoenen verder nu hier in Groningen les zou geven en als actieve Professional EK's en WK's voor Nederland zou dansen. Ik ben van mening dat het wedstrijddansen om 2 dingen draait: techniek en performance. Het verschil daarin is dat je de techniek traint met je hersenen, en de performance train je met je hart. Je hebt beide nodig voor de ultieme dansbeleving.

Anneke Poort

Sinds 2009 dans ik met Etienne. Met voorgaande danspartners heb ik ook latin ervaring, maar met Etienne heb ik me gericht op de Standaard. Wij zijn begonnen bij de NADB wedstrijden en in 2011 zijn wij gepromoveerd naar de Hoofdklasse, hoogste klasse van de NADB. In 2012 zijn wij ook bij de WDC (Dutch AL) gaan dansen. Hier kwamen wij uit voor de Masterclass en behoorden tot de vaste top 3 van Nederland. In januari 2018 zijn wij overgestapt naar de Professionals.

Sinds 2017 geven wij les aan Gevorderd 3 en Vergevorderd. Super enthousiaste dansers en leergierig. Een combinatie van choreo en techniek willen wij onze groepen laten verbeteren.

Mijn dansslogan is ‘just do it’. Klinkt makkelijk, maar het valt soms best tegen. Mijn favoriete dans is de Tango. Compacte en strakke beweging met ook ademmomenten vind ik erg mooi en fijn om te dansen.

Hobby’s? Daar heb ik erg weinig tijd voor. Een baan overdag, avond trainen, weekend wedstrijd of lectures en les geven. Maar ik ben dol op onze katten in onze vrije uren. En Etienne en ik mogen graag uit eten gaan.