De dansleiding van SSV The Blue Toes

Beginners A: Steven Reijntjes en Helena Vis
Beginners B: Matthijs Spaan en Astrid van den Hoogen
Gevorderd 1: Djurre de Boer en Kim Wastenecker
Gevorderd 2: André Offringa en Jasmijn Tolsma
Gevorderd 3 en vergevorderd: Etiënne Hoogstraten en Anneke Poort
Sprintbeginners: Matthijs Slaghekke en Helena Vis
Salsa beginners en gevorderd: John de Vries
Extra Techniek: Divers
Techniekles en demoteamtraining: Marcus van Teijlingen


Steven Reijntjes

Astrid van den Hoogen

André Offringa

Kim Wastenecker

Hoi, ik ben Kim Wastenecker. Samen met Djurre de Boer geef ik gevorderd 1 op vrijdag les. Ik dans zelf nu vijf jaar bij The Toes en volg vergevorderd met mijn danspartner Matthijs Slaghekke. Verder ben ik actief bij wedstrijden en zit ik sinds twee jaar in het demoteam. Dansen doe ik al een hele tijd, op mijn zesde ben ik begonnen met streetdance. Op mijn dertiende ben ik begonnen met lesgeven in streetdance en twee jaar geleden voor het eerst in stijldansen. In het dagelijks leven geef ik wiskundeles aan havo en vwo bovenbouw klassen op het Wessel Gansfort in Groningen. Verder ben ik ook penningmeester geweest in het bestuur. Je kan mij dus veel vinden in onze danszaal in het WAS.

Thomas Franken

Bij de Toes heb ik vanaf gevorderd 1 in alle groepen gedanst, als extern in het bestuur gezeten en een aantal jaar demonstraties gegeven en wedstrijden gedanst. Sinds 2010 geef ik enthousiast les aan de aclo-, beginners-, sprint- of gevorderd 1-groep. Lesgeven is genieten als jullie met veel plezier komen dansen en blijven groeien als dansers!

Jasmijn Tolsma

Kelly Sprenkeling

In 2007 ben ik besmet geraakt met het dansvirus toen ik bij de Blue Toes begon. Na het twee jaar volgen van clublessen, en regelmatige deelname aan NTDS-en en ETDS begon het toch echt te kriebelen - ik wilde meer dansen en beter leren dansen! Zodoende begon ik met privélessen en wedstrijddansen. Vier (3,5?) danspartners verder en zeven jaar later doe ik dat nog steeds met veel plezier. Ik vind het heerlijk om te merken hoeveel makkelijker dansen gaat als je bepaalde ingewikkelde technieken na hard werken eindelijk onder de knie hebt. In 2013 begon ik met lesgeven. Mijn insteek daarbij is dat je eigenlijk niet beter kunt leren dansen (en dus eigenlijk ook niet kunt weten hoe fijn dansen kan zijn) zonder een goede beheersing van de basistechnieken. Daarom besteed ik daar in mijn lessen daar ook veel aandacht aan. Ik haal er voldoening uit om te zien hoe mensen dat gelijk oppikken en hoe de nieuwe figuurtjes, maar ook de basispassen, daarna veel beter gaan!

Djurre de Boer

Helena Vis

Hallo! Ik ben Helena. Ik dans al zo'n beetje mijn hele leven en heb als kind klassiek ballet, jazz-ballet en show-musical ballet gedaan. Ik ben in 2008 begonnen met stijldansen bij de Blue Toes. Sinds kort dans ik ook een beetje salsa. Daarnaast staan er nog veel dansen op mijn 'verlanglijstje': ik zou heel graag nog zouk, bachata, west coast swing en rock 'n roll willen leren dansen. In 2010 werd ik gevraagd om les te gaan geven bij de Blue Toes en sindsdien heb ik ieder jaar les gegeven, zowel aan beginners als aan gevorderd 1. Naast het lesgeven heb ik veel wedstrijden gedanst, zowel NTDS'en en ETDS'en als NADB- en Daveno-wedstrijden. Eén van mijn eerste wedstrijden was een ETDS waar ik met Joris aan mee deed. We waren beginners, maar tegen al onze verwachtingen in werden we ingedeeld in de profi's*. Daar kwamen we ook nog in de halve finale*, dus moesten we ineens samba* dansen . Dat konden we natuurlijk helemaal nog niet, dus riepen we de hulp in van een paar ervaren dansers die ons in een half uurtje de basis van de samba leerden. Vol goede moed begonnen we aan onze halve finale. Er was één probleempje: we wisten niet hoe we de bocht om moesten. We dansten tot de hoek, toen zijn we gestopt, de hoek om gelopen en verder gegaan met dansen. Het zag er misschien niet uit, maar we hebben er wel om gelachen. En ik vond het zó leuk dat ik meer wesstrijden mee wilde doen . Met mijn volgende danspartner, Reeuwerd, heb ik een paar jaar geleden het NTDS (breitensport, ballroom) gewonnen en ben ik (in een ander jaar) in de finale (breitensport) van de latin beland. Op beiden ben ik heel trots! Als je nog nooit een wedstrijd hebt gedaan raad ik je aan om eens een NTDS of een ETDS mee te doen. Deze wedstrijden zijn heel laagrempelig (je wordt bij je eigen niveau ingedeeld) en ook gewoon heel gezellig. Zelf dans ik nu geen wedstrijden; met Marten (danspartner nummer 3) heb ik er voor gekozen om voor een demo te gaan trainen. Heel spannend! Gelukkig danst Marten heerlijk, dus ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt :). We huren zelf een zaaltje waar we trainen en volgen af en toe privéles. Naast het dansen heb ik de afgelopen jaren heel wat rollen vervuld binnen de Blue Toes. Ik heb een jaar bestuur gedaan en heb in de fotocie, de AC, de Redakcie, de almanakcie, de NTDS-cie, de galacie, de promocie en de acquisicie gezeten, ik ben teamcaptain geweest en ik heb een aantal keer een trainingsweekend georganiseerd. Ik kan iedereen aanraden eens een commissie te doen of in ieder geval eens mee te doen aan de activiteiten. Kan je niet kiezen? Het running dinner, het trainingsweekend en de teammatch zijn mijn favorieten, dus ik raad je aan die zeker mee te doen!

*Als al deze woorden je niks zeggen: lees: we moesten een dans doen die we niet kenden.

John de Vries

Marcus van Teijlingen

Etiënne Hoogstraten

Anneke Poort