Over SSV The Blue Toes

Studentenstijldansvereniging The Blue Toes is opgericht in de zomer van 1998. De vereniging was tot dat moment een subvereniging van R.K.S.V. Albertus Magnus. Sinds 1998 zet SSV The Blue Toes zich in om als onafhankelijke studentenverenging het stijldansen onder studenten in Groningen te stimuleren en te voorzien in de behoefte om te kunnen stijldansen. Sinds 2004 biedt The Blue Toes ook cursussen salsa aan. The Blue Toes richt zich dan ook op het aanbieden van stijldans- en salsacursussen, het organiseren van dansavonden en activiteiten.

Mascotte

Als vereniging kun je natuurlijk niet zonder een mascotte. We hebben lang naar hem moeten zoeken, want hij leeft op de Galápagos eilanden. We hebben hem dan ook lief aangekeken of hij wel wilde verhuizen naar ons landje. En dat wilde hij maar al te graag! Hij leek het wel leuk te vinden om te leren stijl- en salsadansen! En natuurlijk ook omdat hij dan werd vertroeteld door al onze leden. Hij probeert dan ook bij alle activiteiten te zijn, want gratis knuffels zijn altijd leuk, toch? Deze lieve blauwvoetgent heeft natuurlijk ook een naam: hij heet Boobie. Als je hem wilt ontmoeten, ga dan naar onze activiteiten!

Bestuur

The Blue Toes heeft een bestuur dat ervoor zorgt dat de vereniging draaiende blijft. Dit bestuur bestaat uit vrijwilligers en wisselt elk jaar. Het bestuur wordt gekozen op de algemene ledenvergadering (ALV). Het bestuur is verantwoordelijk voor de lopende zaken, zoals het verzorgen van de lessen, inschrijvingen, financiën, promotie, communicatie, etc. Het bestuursjaar is een leerzaam jaar en goed voor je eigen ontwikkeling, maar bovenal is het gewoon heel erg leuk!

Commissies

Natuurlijk is er bij The Blue Toes meer te doen dan alleen dansen. Verschillende commissies dragen hieraan hun steentje bij. De Activiteitencommissie organiseert naast de dansavonden ook andere gezellige activiteiten, zoals een weekendje weg, running dinner en de teammatch. Daarnaast organiseert de Galacommissie elk jaar twee gala's. De Redakcie houdt iedereen door middel van de 'Blauwe Babbel', ons verenigingsblad, op de hoogte van alles wat binnen en buiten de vereniging plaatsvindt. Zo zijn er nog veel meer commissies met ieder hun eigen taak binnen de vereniging.