Stijldansen bij The Blue Toes

Van maandag- tot en met vrijdagavond wordt er lesgegeven in de Standaard dansen en de Latijns-Amerikaanse dansen. Dansen die worden behandeld zijn in de beginnersgroepen zijn de Quickstep, de Engelse Wals en de Tango, de Chacha, de Rumba en de Jive. In de gevorderde groepen komen hier nog enkele dansen bij, namelijk de Samba, Paso Doble en de Weense Wals en de Slowfox.

Er worden dit jaar cursussen op vijf verschillende niveaus aangeboden. Op het beginniveau zijn er de beginners- en de sprintbeginnersgroepen. De sprintbeginnersgroep leert in een cursus van een half jaar ongeveer hetzelfde als de beginnersgroepen in een hele cursus; het tempo ligt dus iets hoger dan bij de beginners. De sprintbeginners gaan in januari of februari van start. De beginners zijn gesplitst in een groep Beginners A en Beginners B. Na dit niveau zijn er, in oplopende volgorde, de groepen Gevorderd 1, Gevorderd 2, Gevorderd 3 en Vergevorderd. Beginners, Gevorderd 1 en Gevorderd 2-dansers krijgen les van (student)leraren die bij de vereniging zelf zijn opgeleid; vanaf Gevorderd 3 worden de lessen verzorgd door professionele dansleraren. Als aanvulling op de gewone lessen kan ieder lid ook wekelijks de gratis techniekles volgen, ook onder begeleiding van een professionele docent en/of (student)docenten. Kijk op het rooster om te zien wanneer elke groep les heeft.

Geen danspartner?

Als heer ben je in de wereld van het dansen (bijna)altijd in het voordeel, omdat er bijna overal waar gestijldanst wordt een herentekort heerst. Bij The Blue Toes ligt de verhouding heer:dame ongeveer op 40% heren en 60% dames. In de beginnersgroepen ligt deze verhouding meestal nog iets schever. Hoewel de heren meestal in het voordeel zijn, wil een herenoverschot ook wel eens voorkomen.

Zowel dames als heren zonder partner hoeven zich geen zorgen te maken. The Blue Toes heeft namelijk een aantal leden die assisteren bij de lessen van lagere groepen. Met deze 'hulpheren' en 'hulpdames' kan iedereen gewoon les volgen. Extra voordeel is natuurlijk dat 'hulpheren' of 'hulpdames' al weten hoe ze moeten dansen. Je leert dus wellicht zelfs beter dansen met een 'hulpheer' of 'hulpdame'. Geen partner is dus geen reden om thuis te blijven zitten!